در میان همهی آلات موسیقی موجود، سنتور در ایران از جایگاه ویژهای برخوردار است. صدای دلنشین این ساز و همینطور تاثیری که در نوازندگیهای گروهی دارد از جمله دلایل محبوبیت این ساز کهن و اصیل ایرانی است.
برای یادگیری نوازندگی این ساز باید از آموزش مقدماتی سنتور شروع کنید. بهتر است از همان ابتدای کار در انتخاب آموزشگاه خود دقت کنید چرا که شرایط محیطی و استاد، نقش بسیار مهمیدر ایجاد انگیزه و علاقه مندی شما برای ادامه راه دارد.
بهترین آموزشگاه موسیقی در کرج، آموزشگاه موسیقی سازنو، این آموزشگاه به سبب سوابق درخشانی که دارد مطمئن ترین محل برای یادگیری موسیقی است. هم خودتان میتوانید از امکانات و اساتید مجرب سازنو استفاده کنید و هم آموزشگاهی فوق العاده و قابل اطمینان برای ثبت نام فرزندان جهت یادگیری موسیقی است.
شناخت ساز سنتور
مسلم است که قبل از یادگیری نوازندگی خوب است که با ساختار ساز مورد نظرتان آشنایی داشته باشید.
ساز سنتور سازی است به شکل ذوزنقه از جنس چوب که روی آن تارهای فلزی قرار دارد. نوازندگی این ساز توسط مضراب انجام میشود. در واقع مضرابها، چوبهای نازکی هستند که نوازنده هر یک از آنها را در یک دست خود میگیرد و برای به صدا در آوردن سنتور با استفاده از هر دو دست خود با مضرابها بر سیمهای سنتور ضربه میزند.
پس برای نواختن این ساز باید از هر دو دست خود استفاده کنید که این کار علاوه بر سرعت عمل دستها، نیازمند سرعت عمل فکری نیز هست.
برای این که یک نوازنده ماهر شوید مهم تر از استعداد، انتخاب آموزشگاه مناسب و تلاش و تمرین شماست که نقش اساسی در پیشرفتتان دارد.
با ثبت نام در دورههای آموزشی سازنو که بهترین آموزشگاه موسیقی در کرجاست یادگیری نوازندگی خود را تضمین کنید.
طریقه قرار گرفتن در مقابل ساز سنتور
ساز سنتور را که در مقابل خود قرار میدهید باید به اندازهای از زمین فاصله داشته باشد که شما بتوانید روی صندلی به شکلی راست و مستقیم بنشینید و قوز نکنید.
تمرین اولیه آموزش مقدماتی سنتور
مضرابها روی خود حلقهای دارند که به هنگام به دست گرفتن آنها باید این حلقه را بین انگشتهای اول و دوم و انگشت سوم قرار دهید. برای تمرین اولیه بهتر است که با مضرابها روی میز ضربه بزنید تا حرکت درست دست را یاد بگیرید. این کار را یک بار با دست راست و بار دیگر با دست چپ تمرین کنید چرا که باید هر دو دست خود را در این کار قوی کنید. ضربات مضراب روی سنتور باید با حرکت مچ دست انجام شود پس با توجه به این نکته تمرین خود را انجام دهید.
نت خوانی و نوازندگی سنتور
نت خوانی جزء جدا نشدنی نوازندگی است. پس با گذراندن دورههای استاندارد در بهترین آموزشگاه موسیقی در کرج برای شروع یادگیری نواختن ساز مورد علاقه تان نت خوانی را به شکلی صحیح و اصولی یاد بگیرید. برای آشنایی اولیه میتوانید به مطالب آموزش تئوری موسیقی و آموزش نت خوانی و خطوط حامل موجود در سایت سازنو مراجعه کنید.
پوزیسیون در سنتور به چه معناست
همهی انواع سنتورها به سه بخش کلی تقسیم میشوند که به هر قسمت پوزیسیون گفته میشود.
پوزیسیون اول:
در سمت راست سنتور سیمهای زرد برنجی میبینیم که نسبت به دو بخش دیگر این ساز صدای بم تری را ایجاد میکند. این قسمت پوزیسیون اول است.
پوزیسیون دوم:
پوزیسیون دوم در وسط ساز سنتور قرار دارد و از سیمهای سفیدی تشکیل شده است. این پوزیسیون صداهای زیرتری رانسبت به پوزیسیون اول برای ما فراهم میکند.
پوزیسیون سوم:
زیرترین صداها متعلق به پوزیسیون سوم است که در سمت چپ سنتور قرار دارد.
برای سنتور نوازی مسلم است که به هر سه پوزیسیون نیاز داریم پس لازم است با صداهای هر بخش آشنا باشیم.
در این مطلب به طور مختصر با آموزش مقدماتی سنتور آشنا شدید. برای یادگیری اصولی و ادامه آن تا مرحله ماهر شدن میتوانید از طریق قسمت تماس با ما از دورههای آموزشی آموزشگاه موسیقی سازنومطلع شوید و با ثبت نام در این دورهها از آموزش توسط اساتید مجرب و توانمند این مجموعه بهره مند شوید.